Nevienu produktu, tostarp dārzeņus, nevar uzglabāt mūžīgi. Kāposti nav pārāk prasīgi pret uzglabāšanas apstākļiem, taču ir noteikti faktori, kas var gan pagarināt, gan saīsināt realizācijas laiku.
Kāpostu glabāšanas laiks ir no 1 līdz 6 nedēļām, ja tiek ievēroti glabāšanas nosacījumi. Termiņa ilgums, kā arī temperatūras režīms ir atkarīgs no kāpostu šķirnes.
Pekinas kāposti
Lai uzglabātu Pekinas kāpostus, jāievēro šādi nosacījumi:
Temperatūrai jābūt no nulles līdz 2 grādiem. Mitrums jāuztur no 95 % līdz 98 %. Kāpostu uzglabāšanas vietai jābūt labi vēdināmai.
Baltie un sarkanie kāposti
Baltos un sarkanos kāpostus var uzglabāt vairākas nedēļas, ievērojot šādus nosacījumus:
Temperatūrai jābūt no 0 līdz 1,5 grādiem pēc Celsija; 90-95 % mitrums. Obligāta ventilācija dārzeņu uzglabāšanas vietā.
Kāposti jāglabā atsevišķi no āboliem un bumbieriem – augļu izdalītais etilēns samazina kāpostu glabāšanas laiku.
Sagrieztus baltos kāpostus var uzglabāt divas nedēļas, ja tie ir iesaiņoti pārtikas plēvē un ievēroti uzglabāšanas nosacījumi.
Lasi vēl: Kā un kad pareizi apgriezt petūnijas, lai tās priecētu visu gadu
Ziedkāposti
Ziedkāpostiem uzglabāšanai nepieciešama nedaudz augstākā temperatūrā – no 0 līdz 6 grādiem pēc Celsija; Mitrums var būt no 85 līdz 95 %. Ieteicama laba uzglabāšanas telpas ventilācija.
Parasti, ja ir ievēroti visi nosacījumi, ziedkāpostus ledusskapī var uzglabāt aptuveni 2 nedēļas.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!